Saffranspanacotta med glöggspegel & pepparkaks kross

Många har frågat mig om recept så här kommer det:
Saffranspannacotta, Ingredienser:
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
2 kuvert saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
Tillagning:
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar.
Till Glöggspeglen
Behöver du:
2½ dl glögg
3 gelatinblad
Till glöggspegeln:
Lägg 3 gelatinblad i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter
Låt glöggen sjudas varm i en kastrull.
Ta av den från värmen innan den börjar koka, och rör ner de tre gelatinbladen.
Låt svalna något, och häll sedan försiktigt i formarna ovanpå pannacottan.
Låt stå ytterligare 3 timmar innan du serverar den.
Servera gärna desserten med en kula vaniljglass och krossade pepparkakor på toppen.
Lycka till!